Gyere Utazzunk

Az utazás egy életérzés ami mindenkié

2020. máj 06.

Interjú az Emirates magyar légiutas-kisérőjével

írta: Dudás Illés
Interjú az Emirates magyar légiutas-kisérőjével

emirates_legiutaskisero.jpg

Forrás: Business Insider

Egy új sorozat indul a blogon, ahol különleges munkákat végző ismerőseimet keresem meg és kérdezem őket mindenről, ami izgalmas lehet.

Ha érdekel, hogy kik a legidegesítőbb utasok egy stewardess   szerint vagy   hogy milyen nehéz bekerülni az Emirateshez, és tényleg álomfizetés kapnak e? Akkor tarts velem.

Az első interjú alany Ella (akinek a nevét megváltoztattuk a személyes jogok védelme érdekében) , ha valakit nehéz elkapni egy interjúra, akkor az egy Dubaiban élő Emirates légiutas-kísérő. Ella a legritkábban tartózkodik egy helyen hosszabb ideig, vagy mondhatnám úgy is, hogy egy időzónában, de most a szerencsétlenség szerencséje, hogy 3 hétig karanténba kerültek, így jöjjenek a ...

Tovább Szólj hozzá

interjú utazás

2020. ápr 05.

Hogyan fogunk utazni a koronavírus után?

írta: Dudás Illés
Hogyan fogunk utazni a koronavírus után?

ures_gep6.jpeg

Forrás: Unsplash, Üres repülőgép

A mai kaotikus helyzetben, nagyon kevés dolog állítható biztosan. Igazán senki se tudja mi fog történni amikor vége lesz ennek az időszaknak, de ezen kevés dolgok közül az egyre inkább körvonalazodni látszik, hogy a teljes turisztikára épülő iparág át fog alakulni .

A kérdés inkább az, hogy ez átmeneti lesz vagy tartós , de ezt majd csak utólag tudjuk megválaszolni. Jelenleg csak az átrendeződés a biztos , és a szokások változása. Lesznek nyertesek, és sajnos sok becsődölt céggel is találkozhatunk majd.

A szektorok mindegyikében érezhető lesz az átalakulás, legyen az egy szállásadó( hotel vagy Airbnb), Fapados vagy Prémium légitársaság, Street food kajázó, vagy egy Michlan csillagos ...

Tovább Szólj hozzá

utazás élmény tippek

2020. már 18.

Ide NEM utazunk el idén Tavasszal! Ronda és Málaga

írta: Dudás Illés
Ide NEM utazunk el idén Tavasszal! Ronda és Málaga

A kialakult helyzet sajnos mindannyiunk napjait alapvetően megváltoztatta, viszont, hogy ebből kiszakadjunk egy kicsit, na meg a 4 fal közül, hoztam nektek egy tökéletes tavaszi úticélt, ha nem is idénre, de jövőre mindenki írja fel a listájára.

Málaga

A következő cikkemben egy igazi Dél-Spanyol nagy várost mutatok be nektek, ahova mi 2019 elején látogattunk el, és nem is csalódtunk az atmoszférában.

Márciusban az átlagos nappali hőmérséklet 18-20   fok , míg Április – Májusban 20-25 fok. Viszont nem ritka, hogy sokkal melegebbnek érzi az ember, egy- egy napsütéses napon. Persze, a tenger közelsége miatt érdemes a széllel is számolni, ezért egy   pulóver vagy széldzseki ajánlott .

 

Costa Del Sol , azaz a napos part

...
Tovább Szólj hozzá

utazás

2020. feb 29.

Balatoni árakon Izlandon, ezt mégis hogyan?

írta: Dudás Illés
Balatoni árakon Izlandon, ezt mégis hogyan?

“Reykjavík közepén , 40 méterre a legfőbb nevezetességtől, saját fürdővel 3 éjszakára 2 főnek 48.500 Ft volt, hotelben, kényelmes 2 méteres dupla ágyon.”

Maradj velem és leírom - ez is, és még sok más trükköt -, hogy sikerült ilyen olcsón foglalnom.

Az izlandi árak

psx_20200226_151500.jpg

Izlandról mindenki tudja, hogy drága , helyesbítek nagyon drága. A   Numbeo   adatai szerint 130%-kal drágább az élet Reykjavíkban, mint Budapesten. Ezzel   a világ 7. legdrágább városa , holtversenyben New Yorkkal.

Miután mindenkire jól ráhoztam a frászt, hogy a világ összes pénze se elég egy Izlandi úthoz, most   megmutatom, hogy lehet ezt mégis okosba kihozni.

Nem azt mondom, hogy olcsón – mint egy Milánót vagy akár Rómát – de egy ...

Tovább Szólj hozzá

tippek észak merjutazni

2020. feb 21.

A Velencei karnevál legjobb jelmezei

írta: Dudás Illés
A Velencei karnevál legjobb jelmezei

Mikor gyerekként farsangkor beöltöztünk mindenki hercegnő és szuperhős akart lenni , na, hát én cukorkaárus voltam. Kicsit Willy Wonkás, kicsit iskolai büfés – tudod, akiről mindenkinek van egy sztorija – legyen az jó vagy rossz.

Szerencsére nekem mindig pozitívak voltak ezek az élményeim, és az iskolabüféről az isteni melegszendvics jut eszembe meg az a rengeteg finom, de annál károsabb cukorka.

Na, de hogy jön ide a farsang és az én cukorkaárus jelmezem a gyerekkoromból?

Úgy, hogy idén sikerült eljutnom a Velencei karneválra , ami még most is zajlik és baromi jó jelmezeket láttam, amik visszarepítettek a sulis farsangok korába.

Így kiválogattam a számomra legjobban tetsző ruhákat , amiket láttam a 4 nap alatt, hogy kicsit ...

Tovább Szólj hozzá

utazás élmény Olaszorszag

2019. nov 28.

2000 forintból az ETNA tetején!

írta: Dudás Illés
2000 forintból az ETNA tetején!

A történetünk Cataniában kezdődik, még pedig a pályaudvar melletti Piazza Papa Giovanni XXIII téren. Innen indul ugyan is  minden nap 8:15-kor  egy helyi busz az Etnára, aminek az üzemeltetője az Interbus társaság. A retúr busz jegy ára 6,6 Euró , körülbelül 2000 forint. Mi ezt a jegyet a sofőrünknél tudtuk megvenni. Mivel hétvége volt és a jegyárus bodega, ami ott van a buszmegállótól 30 méterre még zárva volt. Viszont  nyáron mindenképpen érdemes akár már előző nap gondoskodnunk a jegyünkről , mindjárt el is mondom miért!

psx_20191105_101745.jpg

Az Etna túrákról általánosságban azt érdemes tudni, hogy a legtöbb, online is foglalható út hoteltől- hotelig szolgáltatást nyújt. Vitathatatlanul ez is a legkényelmesebb módja megközelíteni ezt a ...

Tovább Szólj hozzá

élmény Olaszorszag merjutazni

2019. nov 19.

Miért olyan csodás Szicília? Hát ezért!

írta: Dudás Illés
Miért olyan csodás Szicília? Hát ezért!

Taormina

Dél-Olaszország nagy része, de különösen Szicília – szinte már-már olyan, mintha az istenek hagyták volna hátra. A megannyi építészeti csoda, a tenger közelsége , az évezredes városok, a földművelésen alapuló gazdaság és az ősi történelem mind ezt bizonyítja.

Európa 7. legnagyobb szigetének Északkeleti részén helyezkedik el az a csoda város amit most bemutatok nektek, kicsit közelebbről.   Taormina   a maga 10 ezres lélekszámával, igazán pici és szerethető . Egyik irányból a Földközi-tenger, másik irányból a Jón-Tenger keríti körbe. Ha ez se lenne elég, akkor még csak most jön a slussz poén, mert szemből   Európa máig legaktívabb vulkánjával   – a 3300 méter magas –   Etnával   néz farkasszemet. 

...
Tovább Szólj hozzá

utazás nyaralás Olaszorszag merjutazni

2019. nov 12.

Fapadossal a Sarki fény nyomában – Hogyan?

írta: Dudás Illés
Fapadossal a Sarki fény nyomában – Hogyan?

Egy életre szóló élmény

Láthatunk sarki fényt, egy kisebb vagyon nélkül? - Teszik fel sokan a kérdést, a Skandináv utazásaim után. A válasz egyértelműen az, hogy IGEN és IGEN.

aurora-borealis-photo-1933317.jpg

Szerencsére ma már számos fapados járattal eltudunk jutni Norvégiába, Izlandra és Finnországba is, amik meglehetősen közel vannak kis hazánkhoz és egész kedvezőek a repjegy árak is. Ezekben az országokban Október és Március között minden esélyünk megvan rá, hogy megpillantsuk az égbolt gyönyörű zöldes fényű játékát.

Oulu, Reykjavík , Bodø, Rovaniemi, Tromsø

Csak pár olyan úti cél, ahol lehetőségünk van megpillantani az Aurora borellist, és el is érhető...

A sarki fény (az északi féltekén gyakran: északi fény (aurora borealis), délen: aurora ...

Tovább Szólj hozzá

tippek észak sarki fény skandinavia