Gyere Utazzunk

Az utazás egy életérzés ami mindenkié

2020. jan 28.

Lemondjam az utam a koronavírus miatt?

írta: Dudás Illés
Lemondjam az utam a koronavírus miatt?

A Röviden egybe hangzó válasz, ha Európába, Amerikába vagy Afrikába utazol, hogy eszedbe se jusson. Igaz számos reptéren találkozhatunk a következő hetekbe szűrő vizsgálatokkal ( Prága, JFK, Izland), de ezek mind csak az elővigyázatosságra szolgálnak pánikra nincs ok.

Jó jó, de én Ázsiába utaznék a következő hetekben, Thaiföldre, Vietnámba, akkor se? A mai álláspont szerint ekkor se kell lemondanod.

A kedd reggeli álláspont szerint egyedül Kína tartozik a "veszélyes" országok közé, azon belül is egyetlen tartományát zártak le 60 milliós lélekszámú Hubeit. 

200123110858-05-coronavirus-restricted-super-169.jpg

Forrás: CNN

Hubei tartományba található Wuhan városa, amit  már biztos mindenki megtanulta az elmúlt pár napba. Itt jelent meg először Decemberben a 2019-nCoV ...

Tovább Szólj hozzá

2019. nov 28.

2000 forintból az ETNA tetején!

írta: Dudás Illés
2000 forintból az ETNA tetején!

A történetünk Cataniában kezdődik, még pedig a pályaudvar melletti Piazza Papa Giovanni XXIII téren. Innen indul ugyan is  minden nap 8:15-kor  egy helyi busz az Etnára, aminek az üzemeltetője az Interbus társaság. A retúr busz jegy ára 6,6 Euró , körülbelül 2000 forint. Mi ezt a jegyet a sofőrünknél tudtuk megvenni. Mivel hétvége volt és a jegyárus bodega, ami ott van a buszmegállótól 30 méterre még zárva volt. Viszont  nyáron mindenképpen érdemes akár már előző nap gondoskodnunk a jegyünkről , mindjárt el is mondom miért!

psx_20191105_101745.jpg

Az Etna túrákról általánosságban azt érdemes tudni, hogy a legtöbb, online is foglalható út hoteltől- hotelig szolgáltatást nyújt. Vitathatatlanul ez is a legkényelmesebb módja megközelíteni ezt a ...

Tovább Szólj hozzá

élmény Olaszorszag merjutazni

2019. nov 19.

Miért olyan csodás Szicília? Hát ezért!

írta: Dudás Illés
Miért olyan csodás Szicília? Hát ezért!

Taormina

Dél-Olaszország nagy része, de különösen Szicília – szinte már-már olyan, mintha az istenek hagyták volna hátra. A megannyi építészeti csoda, a tenger közelsége , az évezredes városok, a földművelésen alapuló gazdaság és az ősi történelem mind ezt bizonyítja.

Európa 7. legnagyobb szigetének Északkeleti részén helyezkedik el az a csoda város amit most bemutatok nektek, kicsit közelebbről.   Taormina   a maga 10 ezres lélekszámával, igazán pici és szerethető . Egyik irányból a Földközi-tenger, másik irányból a Jón-Tenger keríti körbe. Ha ez se lenne elég, akkor még csak most jön a slussz poén, mert szemből   Európa máig legaktívabb vulkánjával   – a 3300 méter magas –   Etnával   néz farkasszemet. 

...
Tovább Szólj hozzá

utazás nyaralás Olaszorszag merjutazni

2019. nov 12.

Fapadossal a Sarki fény nyomában – Hogyan?

írta: Dudás Illés
Fapadossal a Sarki fény nyomában – Hogyan?

Egy életre szóló élmény

Láthatunk sarki fényt, egy kisebb vagyon nélkül? - Teszik fel sokan a kérdést, a Skandináv utazásaim után. A válasz egyértelműen az, hogy IGEN és IGEN.

aurora-borealis-photo-1933317.jpg

Szerencsére ma már számos fapados járattal eltudunk jutni Norvégiába, Izlandra és Finnországba is, amik meglehetősen közel vannak kis hazánkhoz és egész kedvezőek a repjegy árak is. Ezekben az országokban Október és Március között minden esélyünk megvan rá, hogy megpillantsuk az égbolt gyönyörű zöldes fényű játékát.

Oulu, Reykjavík , Bodø, Rovaniemi, Tromsø

Csak pár olyan úti cél, ahol lehetőségünk van megpillantani az Aurora borellist, és el is érhető...

A sarki fény (az északi féltekén gyakran: északi fény (aurora borealis), délen: aurora ...

Tovább Szólj hozzá

tippek észak sarki fény skandinavia

2019. aug 22.

6 ok miért is utazz idén Skandináviába

írta: Dudás Illés
6 ok miért is utazz idén Skandináviába

Mitől is olyan divatos ma Északra utazni?

Ezt az igazán felkapott témát hoztam mára nektek. Ti is észre vettétek, hogy milyen sok ismerősötök jár Koppenhágába vagy éppen Stockholmba? Vagy éppen az Utazómajmon ősztől- késő tavaszig mennyi bejegyzést láttok Skandinávia különböző pontjairól?

A mai cikkben szeretném nektek ezeket a okokat bemutatni, hogy miért is szeretik az emberek annyira Skandináviát, továbbá nem titkolt célom meghozni hozzá a kedveteket , hogy 2019 őszén vagy jövőre ti is célba vegyetek egy csodálatos Norvég falut, vagy esetleg lássátok a sarki fényt (de erről bővebben később).

psx_20190804_134252.jpg

A Repülőjegy ára

Az utóbbi 2 évben saját forrásból sikerült eljutnom Bergenbe – Norvégia, Stockholmba – ...

Tovább Szólj hozzá

észak skandinavia merjutazni

2019. aug 20.

Hogyan spóroljunk a pénzváltáson!

írta: Dudás Illés
Hogyan spóroljunk a pénzváltáson!

Utaljunk egymásnak ingyen!

UPDATE!

Újra van ilyen kedvezmény, igaz csak 11.15-ig!

Pénzváltás ingyen? És még 2222 Forint vissza is jár? - Nagy akciót hirdetett a Revolut. Erről fog szólni a következő cikkem.

Kik is ők, miért jó ez nekik és legfőképpen miért jó ez nekünk?

A Revolutnak az a célja, hogy megreformálja a bankrendszert, hiszen egy olyan feltöltős bankkártyát ad akár ingyen, amely itthon és külföldön is használható fizetésre, kedvezményes valutaváltásra  számos egyéb funkció mellett.

  screenshot_20190820_075652.jpg

Röviden a Revolut egy újgenerációs pénzügyi vállalat. Nem egy klasszikus bank, nincsenek fiókjai országszerte és a pénzt sem a vállalat kezeli. A Revoluthoz bekerült pénzt a brit Lloyds és Barclays bankok kezelik. Aki regisztrál a Revolutba, ...

Tovább Szólj hozzá

2019. aug 17.

15 Tipp hogy elkerüld az extra kiadásokat az utazásod során

írta: Dudás Illés
15 Tipp hogy elkerüld az extra kiadásokat az utazásod során

Tervezzük meg együtt a következő nyaralásod olcsóbban!

A "Hogyan utazzunk gazdaságosan?" cikk sorozatom 3. és befejező része, ha még nem olvastad az előzőeket akkor feltétlenül pótold be itt és itt .

christine-roy-ir5mhi6rpg0-unsplash.jpg

Mind szeretünk az utazásunk alatt lazítani és nem gondolva az anyagiakra felhőtlenül költekezni, de lehet ezt okosan is csinálni! Ez a bejegyzés most ebbe próbál segíteni neked, hogy-hogyan is kell a felesleges kiadásokat visszaszorítanunk az utazásunk során.

- A következő tanácsok főleg neked szólnak, aki preferáltan Európán belüli utazol pár napos, hétvégi kiruccanásokra valamelyik fapados járattal és az se zavar, ha nem egy 4* szállodában szállsz meg, mert a fő, hogy minél több helyre eljuss korrekt áron - 

psx_20190803_190325.jpg

Ha te mégse az alábbi kategóriába tartozol, akkor sincs probléma, ...

Tovább Szólj hozzá

nyaralás spórolás tippek

2019. aug 12.

Európa legtöbbet fotózott faluja

írta: Dudás Illés
Európa legtöbbet fotózott faluja

Hallstatt

Kalandozás Felső - Ausztriában 2.rész

Ez a cikk folytatása az "Egy csodás hétvége a festői Felső - Ausztriában" írásomnak, ha azt még nem olvastad, feltétlenül pótold.

A Szombat délután következő programja egy kellemes fürdés volt a Hallstatti tóban, ehhez mi, egy kis partszakaszos részt választottunk, ami előtt volt szabad parkoló.  Annyit érdemes tudni, hogy a tó mentén elég sok lehetőségünk van itt - ott fürdeni . Pár kilométerenként várnak a parkolók és a kis zöld füves part részek, ahol természetesen teljesen ingyen mehetünk be a vízbe. Ezeken a helyeken a parkolás is ingyenes. Igaz láttunk egy fizetős partszakaszt is, de az szerintem semmivel se adott volna többet, így én azt javaslom az egyik ingyenes parkolónál és ...

Tovább Szólj hozzá

élmény aktív nyaralás Ausztria merjutazni

2019. aug 07.

Egy csodás hétvége a festői Felső - Ausztriában

írta: Dudás Illés
Egy csodás hétvége a festői Felső - Ausztriában

A Dachsteini túra

A hétvégét a csodás osztrák hegyekben töltöttem közel Salzburghoz Felső – Ausztriában .

Ez is egy olyan úti célom volt, amit már régóta tervezgettem, csak még azt nem tudtam, hogy hogyan és mikor fogok eljutni. A mostani alkalommal egy céges bicikli verseny keretein belül volt lehetőségem felfedezni ezt a gyönyörű tájat, amit mindenkinek meleg szívvel tudok ajánlani . Hiába volt főszezon, talán ennek a helynek, még ez is jól áll. Az időjárás meleg volt, fürdeni is tudtunk és a turzásához is elég volt egy laza póló, hiába sétáltunk a hóban, de erről majd bővebben később mesélek, kezdjük az elején.

psx_20190807_132636.jpg

Az első esti szállásunk Gosauban volt, ami Budapesttől 500 kilométerre fekszik és körülbelül 5,5 óra alatt jutunk ki ...

Tovább Szólj hozzá

sport nyaralás Ausztria merjutazni

2019. júl 19.

Szállás foglalás lépésről-lépésre okosan!

írta: Dudás Illés
Szállás foglalás lépésről-lépésre okosan!

Booking & Airbnb és a társai

Ez a cikk a „Hogyan utazzunk gazdaságosan" cikksorozatomnak 2. része, ha az elsőt nem olvastátok, akkor feltétlenül kattintsatok rá, mert 16 pontba meséltem arról, hogy mire figyeljünk, ha olcsó fapados jegyeket akarunk venni.

Most pedig bevált praktikákat, kézen fekvő, de olykor elfeledett trükköket fogok mutatni , amik segíthetnek megtalálni számotokra a legkedvezőbb árazású szállásokat!

Kezdetnek bemutatnék 2 oldalt, amit szerintem sokan ismertek már, én mindig ezen oldalak egyikén foglalok: Booking, Airbnb

Az okok kézenfekvőek, mivel ezek az oldalak biztonságosak, egyszerűek, és cserébe sokszor olcsóbbak, is mint a konkurencia hasonló oldalai . Szóval, ha még nem ismered, ideje megismerkedned velük. Mutatok neked pár tuti ...

Tovább Szólj hozzá