2019. aug 20.

Hogyan spóroljunk a pénzváltáson!

írta: Dudás Illés
Hogyan spóroljunk a pénzváltáson!

Utaljunk egymásnak ingyen!

UPDATE!

Újra van ilyen kedvezmény, igaz csak 11.15-ig!

Pénzváltás ingyen? És még 2222 Forint vissza is jár? - Nagy akciót hirdetett a Revolut. Erről fog szólni a következő cikkem.

Kik is ők, miért jó ez nekik és legfőképpen miért jó ez nekünk?

A Revolutnak az a célja, hogy megreformálja a bankrendszert, hiszen egy olyan feltöltős bankkártyát ad akár ingyen, amely itthon és külföldön is használható fizetésre, kedvezményes valutaváltásra számos egyéb funkció mellett.

 screenshot_20190820_075652.jpg

Röviden a Revolut egy újgenerációs pénzügyi vállalat. Nem egy klasszikus bank, nincsenek fiókjai országszerte és a pénzt sem a vállalat kezeli. A Revoluthoz bekerült pénzt a brit Lloyds és Barclays bankok kezelik. Aki regisztrál a Revolutba, kérhet egy dombornyomott MasterCard bankkártyát, ha meghívóval regisztrál, ennek kiküldése ingyenes.

Regisztrálj díjmentesen a Revolutra ide kattintva és az első kártyás vásárlás után 2222 forintot kapsz.

Mennyibe kerül a Revolut?

Szinte semmibe, ingyenesen használható a legtöbb funkciója általános felhasználásra.

  • Az első sztenderd fizikai kártya kibocsátási díja: 0 forint
  • Az első sztenderd virtuális kártya kibocsátási díja: 0 forint
  • Éves kártyadíj: 0 forint
  • Az első sztenderd fizikai kártya kiszállításának díja Magyarországra: 0 forint (meghívóval történő regisztráció esetén)
  • A kártya feltöltésének díja banki átutalással, betéti-, vagy hitelkártyával: 0 forint
  • Pénzküldés díja: 0 forint
  • Nemzetközi pénzküldés díja: 0 forint
  • Készpénzfelvétel díja: havonta 200 eurónak megfelelő összegig 0 forint. 200 euró felett az adott hónapban 2%.
  • Pénzváltás díja 25 devizában: 6 000 euróig az adott hónapban 0 forint. 6 000 euró felett az adott hónapban 0,5%.
  • Pénzváltás árfolyama: az aktuális bankközi árfolyamon.

 screenshot_20190820_075620.jpg

Mikor hasznos a Revolut?

Külföldi utazás során – a hazai pénzváltóknál és bankoknál sokkal kedvezőbb feltételek mellett lehet számos valutát váltani, emiatt már párszáz euró, dollár esetén is érezhető forintban mérve, hogy kedvezőbben lehet váltani.

Amazon, Aliexpress, eBay vásárlásoknál – külföldi webáruházas vásárlások során a Revolut bankkártyával fizetve elkerülhető a magyar bank, vagy a webshop pénzváltása, amivel szintén lehet spórolni. Egy 500 euró értékű termék vásárlása esetén az Amazon váltási árfolyamához képest már több ezer forintot lehet spórolni a Revoluttal.

Bármilyen webes vásárlásnál – A Revolutban aktiválható egy virtuális bankkártya, amely csak a telefonunkon létezik. Ha valamelyik kereskedőtől kiszivárognának a kártyaadatok a jövőben, nem kell tartani a visszaéléstől. Az alkalmazásban egyszerűen törölhető a virtuális kártya és új igényelhető, így nem tudnak illetéktelenek pénzt lopni.

Barátoknak, családtagoknak pénzküldés – aki gyakran küld ismerősi körben pénzt, az díjmentesen teheti meg ezt a Revolutban. Legyen ez belföldi átutalás - amivel így kikerüljük a bankok tranzakciós díjjatit - vagy külföldi utalás. Ha külföldről Magyarországra küldünk, akkor is érezhető már a megtakarítás a deviza átváltás során.

Ingyenes készpénzfelvétel – Magyarországon és külföldön is ingyenes az ATM pénzfelvétel a Revolut bankkártyával havonta 200 euró értékig. Külföldi út előtt nem kell itthon pénzt váltani, megérkezéskor az első automatából ingyen kivehető a költőpénz.

Regisztrálj díjmentesen a Revolutra ide kattintva és az első kártyás vásárlás után 2222 forintot kapsz.

Személyes tapasztalataim:

Egyszerű - Maga a feltöltési folyamat és az átutalás is könnyű, a folyamat alkalmanként max. fél percet vesz igénybe. A regisztráció során igazolnunk kell a személyazonosságunk, továbbá hozzá kell rendelnünk egy bankkártyát amiről, szeretnénk utalni - A Revolut havonta 2,5 milliárd eurónyi tranzakciót bonyolít, mára hasonlóan biztonságos, mint a bankok - így az adatainkat is ugyan olyan, sőt nagyobb biztonságban tartja, köszönhetően a cég számos iránymutató biztonsági megoldásának.

Tényleg olcsóbb - Személy szerint is szkeptikusan álltam a dolgokhoz, mind addig, míg ki nem próbáltam. Az applikáción belül leellenőrizhető hogy 1 Euro -t milyen árfolyamon értékesítenek az adott pillanatban, és az tényleg a számunkra legkedvezőbb, több forinttal jobb, mint ami a pénzváltóknál és a bankfiókokban elérhető.

Kényelmes -   Egyszerre kevesebb pénzt váltok át, mert tudom, hogy ez bárhol bármikor megtehetem internet kapcsolat mellett. Így az utazás előtt csak egy kisebb összeget szoktam átváltani, és ha szükséges, akkor váltok újra, elkerülve a túl költekezést és egyéb kellemetlenségeket, mind, például ha ellopnák.

Biztonságos - A kártya azonnal 1 kattintásra letiltható az applikációban, nem kell hívni a bankunkat.

A regisztráció menete:

  • Az alábbi linken: hhttps://revolut.com/referral/illsnxqe4!a13221 a telefonszámunkat megadva most 2222 Forint-t AJÁNDÉKBA kapunk, miután igényeltük a most ingyenes fizikai kártyánkat, nekem ez olyan 1-2 hét alatt jött meg. Persze addig is lehet a mobil kártyánkat használni.

  • Ez után szükséges az applikáció letöltése, az sms-be kapott linken ezt meg is tudjuk tenni

  • A személyazonosság igazolása és a bankkártyánk csatolása után már tölthetjük fel a kezdő 3000 Forintos összeget - amit akár utána azonnal vissza is utalhatunk magunknak - ekkora megkapjuk a 3000 Forint BÓNUSZ-t is, teljesen ingyen. 

  • Ezek után már csak használnunk kell, felölteni a kártyánkat igény szerint, vagy az átváltás menü pontba EUR-ra váltani, viszont ha nem szeretnénk használni, akkor a jutalom + a saját pénzünket is visszautalhatjuk magunknak, így keresve 2222 Forintot 10 perc alatt.

Remélem tetszett, ha ideáig elolvastad tényleg megéri már regisztrálnod :D 

További tartalmakért , beszámolokért, tippekért meg katt az Instára és a Facebookra.

Köszi, hogy elolvastad :)

Szólj hozzá