2019. júl 08.

A fapados repjegy vásárlás arany szabályai

írta: Dudás Illés
A fapados repjegy vásárlás arany szabályai

  1. Mindig használjuk a repjegy árak összehasonlítására specializált honlapokat

Ezek az oldalak nem csak, hogy összegyűjtik a legjobb repjegy árakat, de átszállási alternatívákat és jegyár figyelést is kínálnak teljesen ingyen.

Az én kedvenceim most:

Kiwi - A legrészletesebb

Google Flights  - A Repjegy Árfigyelő     

Skyscanner - A legsokoldalúbb

img_20190625_200817-01.jpeg

  1. Keressük a holt szezonokat, ilyen a Január vége, a Február (kivéve a Valentin napot), a teljes Szeptember és November és a December első 2 hete.

  2. Az Google árfigyelőjét minél előbb érdemes bekapcsolni, ideális esetben az utazásunk előtt 2-3 hónappal. Miután kiválasztjuk, hogy hova és melyik időpontba szeretnénk utazni, az alábbi felület fog várni minket.

 arfigyelo.jpg

Itt kell bejelölni az „ár nyomon követése” ikont, és onnantól kezdve listázza majd nekünk a „követett repülőjegyek” címszó alatt az utazásainkat.

  1. A repjegyeket 3- 12 héttel az utazásunk előtt vegyük meg, nem túl későn, nem túl korán.

  2. A hét közepe felé a fapados járatok árai alkalmanként esnek, de jobban befolyásolják őket az eladott jegyek mennyiség egy adott napon, így érdemes akár naponta is megnézni őket. Igen ezt inkognitó ablakban javaslom ( nincs bizonyítva, hogy követik a kereséseid, de jobb biztosra menni).

    keith-chan-rtv2jbfqowk-unsplash.jpg
  3. Az indulási nap esetében Szerda – Csütörtök érkezésnél Hétfő – Kedd tud a legolcsóbb lenni, ha fontos, hogy a hétvégénk benne legyen, ha nem akkor hétköznap induljunk és Péntek kivételével bármikor érkezhetünk.

  4. Legyünk Wizz Discont Club tagok, akár már 1 utazás után is megtérülhet. Tavaly én 30 ezer forintot spóroltam.

  5. Ha rugalmasak vagyunk, nézzük meg a közeli ( ~250 km-re lévő reptereket), de az oda utazás árát mindig számoljuk hozzá a repjegyhez. ( Ez egy funkció, a korábban említett Kiwi oldalról, ott tudjuk 1 kattintással hozzá adni ezeket a reptereket is).

  6. Több jegy foglalása esetén érdemes megnézni, mennyibe kerülne, ha nem egyszerre vennénk meg az összes jegyet, hanem megbontanánk kisebb mennyiségekre, mert így esélyünk van olcsóbban hozzájutni pár extra kedvezményes jegyhez. Ez abból adódik, hogy a fapados járatok nagyon olcsó jegyeiből adott időszakra elég kevés van, és ha ti 4-et szeretnétek egybe venni, de ők csak 2-t kínálnak, akkor már mind a 4-et egyben a normál áron fogja értékesíteni, nem árulnak különböző áron jegyeket egy tranzakció során.

    jeshoots-com-9qqtuym4ss4-unsplash.jpg
  7. Ne vegyünk pirority vagy helyjegyet, csak ha a nagyobb bőrönd miatt rá vagyunk szorulva. Az esetek 90%-ban viszont elég egy kézi poggyász, a korábbi felengedés meg semmilyen előnnyel nem jár. A helyjegyeket eltudjuk cserélni a gépen vagy a „véletlen” becsekkolásnál kitudjuk számolni, hova fog sorsolni a gép minket (erről egy másik cikkben majd bővebben mesélek).
    Nem kell ugyan azzal a társassággal oda - vissza repülnöd, nézd külön is az irányokat!
  8. A  retúr repjegyedet se kell egy azon napon megvenned , lehet, az egyik irányba 1 héttel később találod meg a legkedvezőbb áru jegyet.

  9. Nézd meg a többi kevésbe népszerű fapados cég ajánlatát is, mint Easyjet, Laudamotion!

    simon-fitall-vsdg3vs8zh0-unsplash.jpg
  10. Néha akár egy plusz városnézést is be tudsz iktatni a várakozási időben, egy utazómániás mindig él ezekkel a lehetőségekkel.

  11. Keresésnél érdemes a szomszédos (+/- 3) napokat is ellenőrizni, mert gyakori, hogy akár csak 1 nap eltérés is 20-30%-al olcsóbb repjegyet eredményezhet.

  12. Jó eséllyel vásárolhatunk olcsó repülőjegyet, ha az adott napon belül a kora reggeli, illetve a késő esti járatokkal megyünk. Az éjszakai járatokat én Európán belül nem javaslom, túl sok vele az akadály, késés esetén nagyobb a kellemetlenség, mint a nyereség, plusz a városközpontokba sokkal nehezebb éjszaka bejutni.

  13. Az fapados repülőjegyek megvásárlásakor feltétlen vegyük figyelembe, hogy azon bármiféle módosítás (utazási dátum, útvonal stb.) súlyos költségekbe kerülhet, akár többe, mint a repjegyünk ára, ezért legyünk mindig nagyon körültekintőek az utazás időpontját illetően!

Ha tetszett kérlek oszd meg, hogy másoknak is tudjak segíteni.

További tartalmakért kövess Instán és Facebookon

Köszi, hogy elolvastad 

 

Szólj hozzá

utazás tippek merjutazni