2019. aug 12.

Európa legtöbbet fotózott faluja

írta: Dudás Illés
Európa legtöbbet fotózott faluja

Hallstatt

Kalandozás Felső - Ausztriában 2.rész

Ez a cikk folytatása az "Egy csodás hétvége a festői Felső - Ausztriában" írásomnak, ha azt még nem olvastad, feltétlenül pótold.

A Szombat délután következő programja egy kellemes fürdés volt a Hallstatti tóban, ehhez mi, egy kis partszakaszos részt választottunk, ami előtt volt szabad parkoló.  Annyit érdemes tudni, hogy a tó mentén elég sok lehetőségünk van itt - ott fürdeni. Pár kilométerenként várnak a parkolók és a kis zöld füves part részek, ahol természetesen teljesen ingyen mehetünk be a vízbe. Ezeken a helyeken a parkolás is ingyenes. Igaz láttunk egy fizetős partszakaszt is, de az szerintem semmivel se adott volna többet, így én azt javaslom az egyik ingyenes parkolónál és part szakasznál álljatok meg.

psx_20190807_132815.jpgA víz maga eléggé hideg volt, ha saccolnom kell úgy 18 max. 20 fokos lehetett, de ezt legyűrve egy isteni jót fürdöttünk. A kilátásban ismét nem tudtunk csalódni,  alulról szemlélve ezeket a gyönyörű hegyeket , hasonlóan szép volt, mint a csúcsról. A levegő frissítő - bár ez az utazás során végig elmondható volt - és még Hallstatott városát is láttuk.

Naplementekor végre irányba vettük a már oly sokat emlegetett városkát, és robogtunk Hallstatt központja felé...és igen… nem csalódtam a gyönyörű kis falucskában.

Tényleg nagyon szép, csendes, békés kisváros.

Estefelé már abszolút nem voltak sokan. 

psx_20190807_132850.jpg

Meglehetősen hamar körbe lehet sétálni, ezt értsétek úgy, hogy ha csak 1,5 -2 órátok van akkor is szinte mindent meg tudtok nézni. Nekünk egyedül a felvonó maradt ki, ami ekkora már bezárt. 

Jó program lehetőség lehet még a csónakázás, de a naplementekor ők is bezárnak, viszont amit mindenképpen javasolnék az egy partmenti vacsora, tóra néző kilátással naplementekor.

psx_20190807_110702.jpg

A Város szépsége tényleg megkérdőjelezhetetlen, de max 2-3 napot tudnék itt elképzelni, abszolút pihenés közepette, hogy ne menjek sehova. Viszont jó kiindulópont lehet a Dachsteini hegyek bejárásához.

Ezzel véget is ért a 2. napunk, Vásárnap reggel már egy másik Osztrák tó mellett ébredtünk, az 50 km-el arrébb eső Mondsee- nál. A kilátás hasonlóan szép volt, viszont itt most nem egy újabb túrát választottuk, hanem kerékpárra pattantunk és azokkal fedeztük fel a dimbes - dombos vidékeket. 

psx_20190804_140846.jpg

Ez jó alternatíva lehet azok számára akik szeretik az aktív nyaralásokat. Mi nekünk úgy 70 kilométer volt betervezve 2 tókerüléssel  - Mondsee és a Wolfgangsee - majd a csodálatos Bad Ischl érintve jöttünk vissza. Ez a kis város nagyon megragadt bennem, órákon át tudtam volna csak sétálni, és merengeni - jó ez az egész környékre igaz - annyira nyugodt és más az életritmus, hogy könnyedén el tudjuk engedni a problémáinkat és hamar áttudjuk adni magunkat a természetnek.

psx_20190807_132929.jpgA tókerülés után jött a kötelező fürdés, de szerencsénkre a Mondsee sokkal melegebb volt - legalább 24 fokos - így egy nagyon kellemes napozással tudtuk befejezni ezt a remek hétvégénket.

További izgalmas programnak ígérkezett volna még elnézni Salzburgba, de nekünk ez most sajnos nem fért bele az időnkben, de ti ha már itt jártok , és az időtök is engedni - nem úgy mint nekünk - akkor semmiképpen se hagyjátok ki. 

Én Illés voltam, 

Remélem tetszett, ha igen kérlek oszd meg, hátha másnak is hasznosak lesznek az infok.

További tartalmakért , beszámolokért meg katt az Instára és a Facebookra.

Szólj hozzá

élmény aktív nyaralás Ausztria merjutazni