Gyere Utazzunk

Az utazás egy életérzés ami mindenkié

2019. aug 22.

6 ok miért is utazz idén Skandináviába

írta: Dudás Illés
6 ok miért is utazz idén Skandináviába

Mitől is olyan divatos ma Északra utazni?

Ezt az igazán felkapott témát hoztam mára nektek. Ti is észre vettétek, hogy milyen sok ismerősötök jár Koppenhágába vagy éppen Stockholmba? Vagy éppen az Utazómajmon ősztől- késő tavaszig mennyi bejegyzést láttok Skandinávia különböző pontjairól?

A mai cikkben szeretném nektek ezeket a okokat bemutatni, hogy miért is szeretik az emberek annyira Skandináviát, továbbá nem titkolt célom meghozni hozzá a kedveteket , hogy 2019 őszén vagy jövőre ti is célba vegyetek egy csodálatos Norvég falut, vagy esetleg lássátok a sarki fényt (de erről bővebben később).

psx_20190804_134252.jpg

A Repülőjegy ára

Az utóbbi 2 évben saját forrásból sikerült eljutnom Bergenbe – Norvégia, Stockholmba – ...

Tovább Szólj hozzá

észak skandinavia merjutazni

2019. aug 17.

15 Tipp hogy elkerüld az extra kiadásokat az utazásod során

írta: Dudás Illés
15 Tipp hogy elkerüld az extra kiadásokat az utazásod során

Tervezzük meg együtt a következő nyaralásod olcsóbban!

A "Hogyan utazzunk gazdaságosan?" cikk sorozatom 3. és befejező része, ha még nem olvastad az előzőeket akkor feltétlenül pótold be itt és itt .

christine-roy-ir5mhi6rpg0-unsplash.jpg

Mind szeretünk az utazásunk alatt lazítani és nem gondolva az anyagiakra felhőtlenül költekezni, de lehet ezt okosan is csinálni! Ez a bejegyzés most ebbe próbál segíteni neked, hogy-hogyan is kell a felesleges kiadásokat visszaszorítanunk az utazásunk során.

- A következő tanácsok főleg neked szólnak, aki preferáltan Európán belüli utazol pár napos, hétvégi kiruccanásokra valamelyik fapados járattal és az se zavar, ha nem egy 4* szállodában szállsz meg, mert a fő, hogy minél több helyre eljuss korrekt áron - 

psx_20190803_190325.jpg

Ha te mégse az alábbi kategóriába tartozol, akkor sincs probléma, ...

Tovább Szólj hozzá

nyaralás spórolás tippek

2019. aug 12.

Európa legtöbbet fotózott faluja

írta: Dudás Illés
Európa legtöbbet fotózott faluja

Hallstatt

Kalandozás Felső - Ausztriában 2.rész

Ez a cikk folytatása az "Egy csodás hétvége a festői Felső - Ausztriában" írásomnak, ha azt még nem olvastad, feltétlenül pótold.

A Szombat délután következő programja egy kellemes fürdés volt a Hallstatti tóban, ehhez mi, egy kis partszakaszos részt választottunk, ami előtt volt szabad parkoló.  Annyit érdemes tudni, hogy a tó mentén elég sok lehetőségünk van itt - ott fürdeni . Pár kilométerenként várnak a parkolók és a kis zöld füves part részek, ahol természetesen teljesen ingyen mehetünk be a vízbe. Ezeken a helyeken a parkolás is ingyenes. Igaz láttunk egy fizetős partszakaszt is, de az szerintem semmivel se adott volna többet, így én azt javaslom az egyik ingyenes parkolónál és ...

Tovább Szólj hozzá

élmény aktív nyaralás Ausztria merjutazni

2019. aug 07.

Egy csodás hétvége a festői Felső - Ausztriában

írta: Dudás Illés
Egy csodás hétvége a festői Felső - Ausztriában

A Dachsteini túra

A hétvégét a csodás osztrák hegyekben töltöttem közel Salzburghoz Felső – Ausztriában .

Ez is egy olyan úti célom volt, amit már régóta tervezgettem, csak még azt nem tudtam, hogy hogyan és mikor fogok eljutni. A mostani alkalommal egy céges bicikli verseny keretein belül volt lehetőségem felfedezni ezt a gyönyörű tájat, amit mindenkinek meleg szívvel tudok ajánlani . Hiába volt főszezon, talán ennek a helynek, még ez is jól áll. Az időjárás meleg volt, fürdeni is tudtunk és a turzásához is elég volt egy laza póló, hiába sétáltunk a hóban, de erről majd bővebben később mesélek, kezdjük az elején.

psx_20190807_132636.jpg

Az első esti szállásunk Gosauban volt, ami Budapesttől 500 kilométerre fekszik és körülbelül 5,5 óra alatt jutunk ki ...

Tovább Szólj hozzá

sport nyaralás Ausztria merjutazni

2019. júl 19.

Szállás foglalás lépésről-lépésre okosan!

írta: Dudás Illés
Szállás foglalás lépésről-lépésre okosan!

Booking & Airbnb és a társai

Ez a cikk a „Hogyan utazzunk gazdaságosan" cikksorozatomnak 2. része, ha az elsőt nem olvastátok, akkor feltétlenül kattintsatok rá, mert 16 pontba meséltem arról, hogy mire figyeljünk, ha olcsó fapados jegyeket akarunk venni.

Most pedig bevált praktikákat, kézen fekvő, de olykor elfeledett trükköket fogok mutatni , amik segíthetnek megtalálni számotokra a legkedvezőbb árazású szállásokat!

Kezdetnek bemutatnék 2 oldalt, amit szerintem sokan ismertek már, én mindig ezen oldalak egyikén foglalok: Booking, Airbnb

Az okok kézenfekvőek, mivel ezek az oldalak biztonságosak, egyszerűek, és cserébe sokszor olcsóbbak, is mint a konkurencia hasonló oldalai . Szóval, ha még nem ismered, ideje megismerkedned velük. Mutatok neked pár tuti ...

Tovább Szólj hozzá

2019. júl 08.

A fapados repjegy vásárlás arany szabályai

írta: Dudás Illés
A fapados repjegy vásárlás arany szabályai

  1. Mindig használjuk a repjegy árak összehasonlítására specializált honlapokat

Ezek az oldalak nem csak, hogy összegyűjtik a legjobb repjegy árakat, de átszállási alternatívákat és jegyár figyelést is kínálnak teljesen ingyen.

Az én kedvenceim most:

Kiwi  - A legrészletesebb

Google Flights   - A Repjegy Árfigyelő     

Skyscanner  - A legsokoldalúbb

img_20190625_200817-01.jpeg

  1. Keressük a holt szezonokat , ilyen a Január vége, a Február (kivéve a Valentin napot), a teljes Szeptember és November és a December első 2 hete.

  2. Az Google árfigyelőjét minél előbb érdemes bekapcsolni, ideális esetben az utazásunk előtt 2-3 hónappal . Miután kiválasztjuk, hogy hova és melyik időpontba szeretnénk utazni, az alábbi felület fog várni minket.

    ...

Tovább Szólj hozzá

utazás tippek merjutazni

2019. júl 03.

Ennyit költöttem 5 nap alatt Barcelonában

írta: Dudás Illés
Ennyit költöttem 5 nap alatt Barcelonában

Avagy a Costa Brava az én Sagrada Familiám

# barcelona   # costabrava

Hoztam egy kis beszámolót, a barcelonai utunkról. Próbáltam bele tenni minél több hasznos infót, plusz pár olyan dolgokat, amikkel mi befürödtünk és másodszor már másképpen csinálnám.

Az első pár pontba leírom, hogy  mi mennyibe is került – mert ez mindig sok embert érdekel – utána meg ,hogy konkrétan hol is voltunk, milyen helyeket, programokat ajánlok, ha csak az érdekel, lapozz a közepére.

psx_20190703_144228.jpg

Előjáróban még annyit, hogy mi ezt eléggé nyaralósra fogtuk, szóval ennél sokkal több mindent meg lehet nézni, de valamikor jó csak úgy ellenni egy városba, na mi most így tettünk. 

Na de elég a a szó szaporításból, lássuk a számokat !

Így a főszezonba, a legnagyobb kiadás minden esetben a ...

Tovább Szólj hozzá

barcelona utazás élmény merjutazni

2019. júl 02.

“A világ egy könyv és aki nem utazik, az csak egyetlen lapját olvassa el”

írta: Dudás Illés
“A világ egy könyv és aki nem utazik, az csak egyetlen lapját olvassa el”

Sziasztok!
Illés vagyok és tavaly ilyenkor megfogalmazódott bennem valami...

 

“Amikor 1 évvel ezelőtt befejeztem az egyetemet és sikeresen felvettek az első munkahelyemre hamar megfogalmazódott bennem az a gondolat, hogy most már tényleg utazni szeretnék, nem csak olvasni és hallani az egzotikusabbnál egzotikusabb helyekről. Ekkor még csak reméltem, hogy tényleg olyan jó lesz, mint ahogy én azt elképzeltem.
Mostanra eltelt 1 év és bátram merem állítani, igen is felejthetetlen volt! Minden élmény, amit kaptam ettől az 5 országtól, a sok-sok kedves embertől, segített kicsit jobban megismerni a világot, és nem utolsó sorban magamat is. Ezek után mindenkit csak bátorítani tudok az élmény alapú befektetés ekre, ezeknek olyan kedvező ...
Tovább Szólj hozzá

utazás motiváció élmény merjutazni